Sunday, April 10, 2011

tutorial cara nak letak 'anda juga mungkin meminati...'

Assalamualaikum..

hari ni nak buat tutorial pulak. Ade la beberapa blogger..errr..2 orang blogger tanya macam mana nak buat quick link yang macam kat bawah entry ni ha. ok senang aje. In fact aku pon baru letak tadi. Segera la aku buat post tutroial ni sebab nak tunjuk pandai. boleh tak? haha..

okeh tanpa membuang masa lagi, bolos saja dinding itu...... erk!.. salah-salah..hehe.. macam ni ha langkah pertama.

klik laju-laju ke link ini LinkWithin ingat kan kena main kod HTML rupanya add gadget aje.

pastu akan keluar page ini.



lepas tu isi kan form yang dia bagi. pejam mata pon bleh jugak buat ni.


bila dah tekan 'Get Widget' tu akan keluar instraction. just follow.







okeh dah siap... senang kan...
tak tahu miss call la...
bye

7 comments:

NiNa ZizaN said...

TQ sharing =]

eLham Hardy said...

Thanks a lot for the sharing Bro....:-)
Successfully adding it to my blog.

Ramona Rashid said...

tq yep...amat2 membantu...

azwanfadzli said...

thanks. berjaya!

@wa_pu+!h said...

ckner nk tuka tajukkk dyer???tq

mamAuni said...

thanks sgt membantu blogger baru cam saya

miza zulkafli said...

salam
saya ada soalan nak tanya. Harap En Nazri boleh bantu. Sebelum ni saya pernah buat linkwithin ni tp ter'delete' pulak. So bila nak buat balik dah x boleh, jd error plak. Bila check balik saya tgk kat edit content tu dah jadi blank. camne nak buat ye? Dah lama cari nak buat balik tp xde luck la...