Thursday, April 14, 2011

berenang lagi...

Assalamualaikum..

Hari ni tamat la segala kelas dan assignment untuk sem terakhir ni. Lepas ni study week and sit for final exam. After that finish, 4 tahun belajar di Terengganu ni. Sedih kot, tapi bear with it. Sedih macam mana pun tetap berpisah jugak dengan classmate, so lebih baik jangan sedih-sedih sangat.

ini cerita pasal berenang, bukan drama melayu la...

ok, ok aku tau la, tu intro je la.

Petang tadi aku berenang kat stadium renang kat Terengganu ni, kat Batu Burok. Dulu selalu pergi ke Terengganu Equestrian Resort ( TER) untuk belajar berenang dan main-main air. Tapi sekarang beralih ke stadium renang sebab
  1. Lebih murah. RM 4 aje. Kalau TER RM 7. Big different kan.
  2. Lebih dekat dengan rumah sewa. Kalau TER jauh dalam 5km kot
  3. Tempat mandi dia asing lelaki dengan perempuan. So Tak payah la nak malu-malu untuk beraksi. :)
  4. Ada ramai lifeguard
  5. TER dah pernah ada rekod orang mati lemas
  6. Stadium renang ni ada loker yang boleh digunakan. so barang-barang semua lebih terjamin keselamatan nya.
  7. kolam nya sangat la besar. sangat muat kalau satu bas datang.
WOW.. banyak jugak ek beza TER dengan stadium renang ni. Baru aku tau haha. Yang tak bestnya kat stadium renang ni, kolam dia dalam. Tempat cetek pun masih dalam. So bagi beginner, jangan la berani-berani sangat berenang ke tengah, main kat tepi-tepi aje.


Macam ni la rupanya stadium renang tu. ni gambar goolge aje.

lepas tu terjumpa pulak ni.


Kontroversi satu ketika dahulu selepas stadium terengganu tu runtuh menyebabkan stadium renang ni tutup untuk more than a year.


~penat~
jom tidur



5 comments:

nur hafiza rahsid said...

terengganu sangat best!! ngee. mcm mane ye stadium tu skrang? da buat baru ke? besihkan sisa runtuh aje?

me_nazri said...

Like sangat...terengganu best......

dah setahun lepas runtuh tu MB ade tegur syarikat yang dapt kontrak bersih tu, kenapa tak bersihkan lagi...lepas tegur tu baru la terhengeh2 nak bersihkan...skang masih tutp tapi dah bersihkan....

nur hafiza rahsid said...

nak ketupat sotonggg.apehal jaja org cerita pasal stadium tetiba ketupat sotong.hihi.

jadinye skarang stadium tu dibiar dulu lah eh?

me_nazri said...

sedaaappp..tuuuu ketupat sotong....huhu

yup...memang terbiar jadi rumah hantu kat situ...

Anonymous said...

susahnya nk cari cikgu renang utk baby kt terengganu..ada info tak?