Saturday, April 16, 2011

Segmen: Ketika Aku Kecil

Assalamualaikum…

Ramai ek blogger yang buat segment rupanya. Ingat encik BEN aje. Ni tengah jalan-jalan cari blog lepas solat jumaat ni, aku ada jumpa satu segment. Cam best so aku join la, lagi pun tak ada idea nak post entry apa. Jadi jom usha-usha…


Nama segment

Segmen: Ketika Aku Kecil


Tuan punya segment

Nazim Nasri

‘Opera Hidup’


Keperluan segment

Upload banner segment macam kat atas


Then jawab beberapa soalan

5 perkara nakal yang dilakukan semasa korang kecil dulu!


:- Berperang dengan orang kampung sebelah. Siap buat pedang kayu dan kubu pertahanan tu. Konon-konon nak tiru dalam cerita epik perang yunani dulu. Memang gilo....

:- Curi duit mak untuk main game kat rumah jiran. Dulu jiran ada buat sape nak main game 'tape' sila la bayar berapa tah untuk sejam main. Apa lagi waktu kecik-kecik dulu mana ada PTPTN mahu pun JPA, so duit mak dikebasnya. Ampun mak....

:- Pecahkan lampu chandelier kemudian sembunyi tangan. aku pernah dengan niat pecahkan lampu ala-ala chandelier, actually only a small portion yang aku pecahkan. Memang mengamuk mak aku.

:- Bawak balik kura-kura yang jumpa tepi jalan tu kemudian bela dalam baldi dalam bilik air. Masa mandi main dengan dia. Bila turn mak nak mandi je habis menjerit nampak binatang tu. haha...

:- Aku dan abang terjumpa sebatang rokok yang masih belum dinyala kan. Apa lagi terus bakar dan cuba isap. Gila-sakit-dada-nak-mati punya rasa la. Tobat lepas tu terus katakan 'tak nak' pada rokok. Dulu kini dan selamanya.

5 permainan yang dimain masa korang kecil dulu!


:- Main Ting-ting. serius rindu~

:-Main nyorok-nyorok tin. Lebih kurang macam main nyorok-nyorok la tapi bila dah jumpa orang tu kene bunyikan tin yang ada. Pernah mengis sebab asyik aku je yang kene jadi.

:-Main guli. gila best main guli nih. Mau setin MILO aku kumpul. Tin MILO saiz kecik la.

:- Main rounders. Yang ni pun cam gila je nak main. Memang terbaik la. Ingat lagi, sampai kene langgar dengan moto main rounders sebab main tengah jalan.

:-Main bola beracun. Yng ni sakit sikit la main dia sebab guna bola tennis tu untuk baling orang. Pernah kena tepat kat mata.

Pengalaman pahit semasa korang kecil?

Jatuh pokok duku sebab nak beraksi macam hero dalam game tape yang kena bayar tu. Jatuh tepat ke atas akarnya dan terhentak pada tulang belakang. Memang masa tu tak boleh nak bernafas langsung for a moment. Alhamdulillah selamat.


Tinggalkan URL entry anda di ruangan komen

mudahkan.bestkan.nak join tak?.jomla.best ni.

7 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

nice. hahaha :)

me_nazri said...

thanks...:)

Dr.Raimi said...

Salam K-lo~~~

very nice,my friend. . .
W/pun kita dah lama kawan,
Elok juga entry kali ni,
dapat ber-taa'ruf diri ko masa kecik2. . fufufu^^

Eh,jadi budaya ka,entry segment2 nih?
aku pun tak tahu apa y 'segment' nye. . but honestly, it seems good to me to read this 'segment' . .huhu^^

Nazim Nasri said...

thank you sebab join :DD
kura kura ;P

me_nazri said...

dr.raimi: yes dah jadi cam budaya la lebih kurang dalam dunia blog ni...

Nazmi: most welcome.... kura-kura??? xpaham

mlyn said...

nkal nyer die... =)
intai dr opera hidup...

me_nazri said...

nme pun budak2..mesti nakal punya... haha