Thursday, June 16, 2011

Astro First penyebab cetak rompak?

Assalamualaikum...


Betul ke ni? Astro First penyebab cetak rompak?... Korang tau tak Astro first tu ape? Kalau tak tau jangan duk kat Malaysia la hahha....

Astro First adalah aplikasi berbayar dari Astro yang membolehkan kita tengok wayang terbaru dari rumah aje. Tengok kat TV la. Pastu kita boleh rakam dan cetak banyak-banyak dan jual. Hah? Apakah?

Ini betul la. Cuba fikir. Kita tengok wayang tu kat rumah, TV kita, rumah kita, kalau kita rakam pun cerita wayang yang baru kuar tu, siapa yang tahu betul tak. eh aku bukan ajar korang jadi lanun cetak rompak keh..aku bagi tau je...

kalau orang macam aku boleh fikir, apetah lagi lanun-lanun diluar sana, betol tak?


*aku buat entry ni sebab aku nampak lambang astro first kat DVD cetak rompak yang kakak aku beli. cite 'Kongsi: Lu Langsi Lu Mati'. Cite ni tak best. sekian

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

aah, aku pun nmpk kwn aku beli dvd CR ada lmbg ni

me_nazri said...

hahaha..betol kan..huhu

Aman Ibrahim said...

setuju2!!

shida said...

alah kalo tgk on9 kat youtube pon de astro first nyer logo...ho3~~
yup kongsi sangat x100 xbest..huk3

me_nazri said...

yeke tak pernah pulak tengok kat you tube... tenet slow maa....

afiqazizan said...

betul tu..filem kongsi memang tak best.