Thursday, February 11, 2010

aku seorang student yg busy...

Assalamualaikum…hari semalam

Tinggal kurang 24 jam sebelum aku pulang ke rumah smpena cuti raya cina…(cuti raya cine tp org melayu yang lebih2 kan…aku le tu)... past 2 week sememangnye minggu yang sagt berat + susah + penat + letih… kenape ye???

Mane tak nye mcem2 bende kene settle kan… btol2 menduga segala kmahiran yang ada… kmhrn membahagikan masa… kmhran tido kejap ajer… tahan ngantuk… pure2 dgr lecture n plg penting bersabar… Alhamdulillah semuanya beres belake... bak kata lirik lagu d'masiv - Jangan menyerah ----- lagu ni mmg memberi berjuta makna kehidupan...


d'masiv - Jangan Menyerah

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Kita pasti pernah
Dapatkan cobaan yang berat
Seakan hidup ini
Tak ada artinya lagi

Syukuri apa yang ada
Hidup adalah anugerah
Tetap jalani hidup ini
Melakukan yang terbaik

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Tuhan pasti kan menunjukkan
Kebesaran dan kuasanya
Bagi hambanya yang sabar
Dan tak kenal Putus asa


Bertemankan lagu ini dan satu lagi lagu Dakmie - yang terindah (lagu tema blogger intannurulfateha --best lagu ni..baik punyer)... aku berjaya tempuhi ngan jaya nya...yeahhhh... sume keje siap on time n kemas...

Untuk menunjukkan betapa seboknya aku...bia aku citer kan keperitanyer...

Semuanya bermula....


Khamis-4/2/10- Naik bus tuk Aqua-trip to Gelami Lemi, Jelebu; UPM; Rawang - 3 hari 2mlm tu.. cm bercuti lak...best2


Sabtu-6/2/10- jam 10 mlm sampai dirumah pas abes trip...~~~~letih


Ahad-7/2/10-Kelas~~~~ cmbiase la...ku gagahi juge walau pon pnat + tak cukup tido..need study--esok test--


Isnin-8/2/10-Huaaaaa....TEST 1-post harvest-....soklan bleh than...Plus ade LAB TEST-animal cell-.. balik umah ingat nak rehat tapi...no time beb...Lab report n assigment tak siap lagi...due date dh dkt...berskang mate membuat keje....Khamis ade test Aqua...huhuhu byknyer test...


Rabu-10/2/10-submit sume keje yang dah siap..yahoooooo.. beban sudah ilang..tp pnat lawtn mash ade lagi...huhuhu.... ade berite baik...test aqua pas raye cine...huhuhuh bleh rehat...


Khamis-11/2/10- iaitu hri ini...aku RILEKS....


Sebok bkan... keletihan lawtan trip masih terase huhuh tapi dah kurang la.... Tak sabar nye nak balik esok~~~~~



3 comments:

ASRUL ANWAR said...

takpe, ade seminggu mase untuk bercuti..cuti puas2, rehatkn badan.. ;)

Mr.YesterdaY said...

cuti pon ader keje gak...jadi mesin la kite...

Mr.Homosapiensz said...

ooo...ni ke lagu tema blog intanurulfateha...Dakmie - yang terindah..

nak cri utube ni...