Tuesday, March 27, 2012

How dare u......

Assalamualaikum...


One week ago.....

Cik HR: hello boleh bercakap dengan En.mohd nazri?
Me: Ya bercakap...
Cik HR: Saya dari G(sensored), nak menjemput untuk hadir sesi temuduga untuk jawatan Molecular Geneticist...
Me: Horeeeyyyyyyy (dalam hati je) 


On a promised day, which is today....

Dengan muka penuh keyakinan dan senyuman melebar, aku masuk ke bilik temuduga. Bersalam tanda hormat. Interview berlangsung dengan baik dan ok2 saja. and tiba-tiba...

Interviewer: Are you willing to relocate.....to Indonesia, Sabah, Sarawak..?

Me: (Long pause sebab kepelikan. Keja lab pun kena relocate ke?) Yeah, but only for a short time...about 1 month long.

Interviewer:  Can you blend into our work nature... going into site, taking sample...

Me: (Long pause. kepelikan lagi) Sorry, iam interview for what post eh?

Interviewer: Research executive....

Me: But i got phone call last week, the invitation for today interview session is for molecular geneticist?   

Interviewer: (Tiga-tiga orang terkejut. Long pause)

Me: (aku rasa diri aku telah ditipu. Kecewa. Very long pause)


Panggil untuk interview post lain, masa interview post lain. Seriously aku sangat kecewa dengan company G(sensored) ni. Cukup la aku dah tak nak dah interview kat compony ko ni. Jangan suka suka nak tipu orang macam ni. Ingat aku ni fresh grad korang leh wat suka hati camtu. 

Lepas tahu tu, ada la dorang nak pujuk aku untuk terima je jawatan research executive tu. Tapi aku dah kecewa beb. Nak je aku cakap...

'Can we just end this session. iam disappointed.'

How dare you...


1 comment:

MOHAMAD RAIMI RADIN said...

wow. . .research executive. . .hum, i understand how was your feeling and that influence your decision. . .

btw, all the best k-lo :)