Friday, May 27, 2011

keje part time

Assalamualaikum...


adoi letih kerja part time nih. Last week aku start kerja part time as

~House keeping~



korang gelak ek. hahaha. dah boring sangat duduk rumah ni. menghabiskan beras aje baik aku keje, ye tak? At least dapat la jugak duit pocket, kumpul-kumpul untuk beli Balckberry huhu...

Penat oi kerja House keeping ni. First day aku dah kena kerja sampai pukul 7 petang punch out jam 7.30 petang. House keeping department pun dah sunyi sepi masa tu, tapi aku still kerja, apakah? nak cari duit lebih tak beragak.

So meh aku cerita profession aku sekarang ni sebagai 'Part Time House Keeping'. Aku kerja kat hotel 'Grand Bluewave Hotel' Shah alam. So ulang alik aje la dari rumah kat Padang jawa ni naik moto aku tu.




Skop kerja aku adalah menolong 'permanent' house keeping kat hotel tu. Masa sekarang ni hotel tu menerima kumpulan yang nak buat function la, seminar la, so dorang kena kerja cepat2, kemas bilik cepat-cepat sebab nak menampung permintaan. Masa-masa macam ni la Part time house keeping ni di perlukan.

Sebab ape penat? Anda perlula bergerak sangat laju dari yang biasa anda gerak dengan kualiti kerja yang terbaik, kemas dan bersih serta mengikut piawaian. Skema tak hehe.. sebab tu la penat siket eh silap BANYAK... Aku ni dah la gerak slow motion aje, tetiba nak gerak laju-laju ni, mau tak longgar sume tulang temulang eden..huhu..

Apa yang bestnya kerja kat hotel ni? Makan free kerja penat. okeh tak sebagai kesimpulan huhu


Tapi tak apa, bukan tak biasa penat kan, dulu pun lagi teruk punya pun ade (tak mahu cerita huhu)....

Okeh hari ni part timer tak di perlukan so aku cuti la, boleh la update untuk korang semua huhu



5 comments:

ASRUL ANWAR said...

oiyy...blanje! :P

me_nazri said...

bukan bayk pon dapat asrul....

♕ Mr.IX ♂ said...

pketis jd suami mithali yer.. nnti dh kawin leh tlg bini kemas umah..

me_nazri said...

wahh..jauh ko mikir mr.IX haha

Anonymous said...

hai.. ehehehe.. nak tanya laa, mcm mana nk mintak keje part time housekeeping kt blue wave tu eh? ingat nak try laa.. penat sgt ke keje die??