Saturday, July 31, 2010

Convoi ke Sekayu Waterfall

Assalmualaikum...

(Rumah sewa)

Asrul: nazri jomla join g sekayu ngan budak2 (classmate) nih....

Diriku: aku ade keje la...nak g bank lagi...pos opis lagi mane sempat...

Asrul: dorang baru nak bertolak dari KUSZA la...nk g makan kat tepi kdai perabot...sempatnyer...

Diriku: tengok la...

(perbualan yang seterusnya kabur dalam ingatan aku huhuhu)


Akhirnya aku decide nak pergi...

Bersiap2 packing barang...pegi CIMB bank dan pos opis...uruskan hal FYP dulu...


(Di CIMB bank)

SMS asrul: nazri ko dah kat mne??

SMS diriku: kat cimb..pasnih nak ke pos opis..

SMS asrul: nnti berkumpul kat MAIDAM (hostel)...ktrg lepak situ dulu...

SMS diriku: okeh


(Di pos opis)

SMS asrul: nazri ko dah kat mne??

SMS diriku: kat pos opis lagi nih....

SMS asrul: nnti kita berkumpul kat umah sewa ko ek...ktrng tunggu situ...

SMS diriku: okeh


Urusan di pos opis agak lambat sebab orang yang jaga kaunter tu g minum...ape da...


(Rumah sewa)

SMS Asrul: nazri ktrg grak dulu..skang dah ade kat mers Benz...ktrg gerak slow2...


Agak terase disitu sebab kene tinggal....

Dengan tekad dihati....aku pon mengejari dorang


TOTAL KM = 50 km

Average KM = 70km/h


Di 10 KM yang terakhir baru la bertemu ngan konvoi ke sekayu nih..

Alhamdulillah..ingat dah sesat tadi huhuhu

Setiba di Sekayu waterfall, kami ke jabatan pertanian yang ade kat situ

Actually datang nak makan buah2 yang dah masak kat situ hehehe

So then..let the pictures tell the rest...

Enjoy :)


Convoi yang telah meninggalkan ku....


On the way to sekayu waterfall


Telah ku berjaya mengejar mereka...penat


Minyak abes la pulak...kene la tunda...


Dikedai jual minyak....


Dari kiri: diriku-nazri, asyraf, irfan, deen, joy, asrul, hilman, ju (kapten)


Thumbs up huhuuh


Nampak tak ape yang kami makan hahahha DURIAN!!!!!!


Banyak kan....


Rambutan pon ade...FAVERET!!!


Irfan, ju, diriku-nazri, joy....MANGGIS-LAGI FEVERET


G mandi la pulak kan.....

Best pic ever....


Walaupon gembira solat itu wajib....


Pancing pon boleh jugak huhuhu...



_TamaT sudah_


=^rindu nya saat ini^=

8 comments:

missnadrah said...
This comment has been removed by the author.
missnadrah said...
This comment has been removed by the author.
missnadrah said...

salam..
nice story siap ader dialog sms agi..hehe..
conok ngk senior2 g trip..
sy baru wat blog sndirik..c me
http://whywhylovenad.blogspot.com/

Mr.Homosapiensz said...

best2...tu kat area mana ko mandi tu.....x biasa nmpk pn...

mryesterday said...

wasalam missnadrah...hehe nak sedapkan cite ...ok come to see ur blog :)

MrHS... kat situ ade jabatan pertanian..kat dalam tu la...

Anonymous said...

Pelikk.. DE makan durian ke??

mryesterday said...

mne tau kita tak makan durian nih...huhuhu...

aYu said...

durian rambutan sape bagi?