Tuesday, November 9, 2010

dari sultan's cup ke air panas LA....

assalamualaikum....

hello readers....

sabtu lepas, aku dan rakan2 sekelas ni ada la wat konon2 nye konvoi la kan ke


Sultan's cup Terengganu Endurance Challenge


bertempat di Lembah Bidong, Setiu Terengganu

adalah dalam 20 KM kot dari Unisza kampus KUSZA nih...


mula tu, berdua aje ngan asrul mau pergi ngan semangat nye

alih2 amek ko, 2 buah jentera beroda 4....

sampai kat sana, alahai agak boring la jugak, harap nye boleh la nak tengok kuda berlari2 sambil sokong peserta MALAYSIA kan (malaysia boleh!!!!!) tapi takde pon, mungkin sebab kiteorang pegi ni pon main redah aje, tak tau ape dia punya tentatif kan, so bila sampai cam takde ape yang boleh dibuat, yang ade hanya la gerai dan pertandingan menghias kuda.... dan peserta dari luar negara bagai sume tgh briefing...

2 jam je kat sane, terus mau pulang, ketiak sudah basah kot jalan2 amek gambar hahaha
then, datang lak idea nak pergi air panas LA....

hoi!! memang idaman aku nak gi nih, tapi bukan musim hujan camni.... adoi korang ni pon agak2 la kan >>>>> tapi kahirnya pergi jugak hahahah semangat kot...

sebab

dari Lembah Bidong ke air panas la ni = 100++km

haha amek.. tak pasal je boleh jamak solat huhu

penat taip ni korang tgk je la gambo yang ade kat bawah nih...




2 peserta konvoi yang terawal.... tgk nak pegi naik moto je... akhirnya.....


amek ko kan...9 orang = 2 kereta....


kat belakang tu sume peserta tgh briefing...



bolehkan....


keta kuda ni naik free aje...tapi xnaik pon..huhu


merendam kaki....panas la jugak


we are having fun!!!!



waktu nak balik...tmpat ni cam wajib je sume pengunjung amek gambo...


penat tapi berbaloi...plus bukan aku yang drive huhu
~ta


kapal tersadai dilanda garuda a.k.a ribut musim tengkujuh
location: pantai rhu sepuluh

4 comments:

ASRUL ANWAR said...

tiba2 imagine cmne la if pegi air panas LA dgn motor je kn... ;p

and aku berharap next time trip konvoy kte, ko plak drive ea nazri..bretambaha la driver selain hilman...hihiii

Da Only Aysh said...

kadang2 best jgk involve dalam unplanned event ni..good post..n korang smua pun best ;)

me_nazri said...

asrul: aku sgt jeles tgk orang drive...

aysh: eh ade blog jugak ek.huhu btol2 stuju... unplanned event mmg best...

Norazalia Nordin said...

nazri..nak gambar dari kamera korang..huhu..